självtestspelgränserspelpaus

Ansvarsfullt spelande

Policy för ansvarsfullt spelande

På Betway är vi förpliktigade att göra allt vi kan för att våra kunder ska få en trivsam spelupplevelse. Samtidigt är vi väl medvetna om att spelande kan vara problematiskt för vissa individer. För att säkerställa att du kan fortsätta spela på ett säkert och hanterbart sätt, stödjer vi ansvarsfullt spelande och vi har antagit ett flertal åtgärder för att våra kunder ska kunna kontrollera sitt spelande.

Klicka här för mer information om ansvarsfullt spelande, i enlighet med Stödlinjen. 

1. Självtest och hjälporganisationer

För hjälp med att identifiera om du behöver förändra eller söka hjälp för ditt spelbeteende, råder vi dig att klicka på följande länk och fylla i självbedömningstest. Det kommer att ge dig en mer objektiv bild av och förståelse för din nuvarande spelnivå.

Om du eller någon du känner har utvecklat ett spelberoende, råder vi dig att ta kontakt med någon av nedanstående officiella organisationer:

Stödlinjen
www.stodlinjen.se
Tel: 020-819 100

Spelberoende
www.spelberoende.se

Gambling Therapy
www.gamblingtherapy.org/sv

2. Identitetskontroll

Vi har strikta kontroller för att se till så att inga minderåriga kan öppna ett konto och spela hos Betway.

Den lagliga åldern för att få spela online i Sverige är 18 år.

En ålderskontroll görs vid registrering innan ett konto kommer att aktiveras. Vi begär enbart ut personuppgifter från dig för att bekräfta din identitet. Detta är ett krav enligt lag och har din såväl som vår säkerhet i bästa intresse. Om du har frågor angående vår identitetskontroll kan du kontakta vår kundtjänst när du vill. 

3. Behåll kontrollen

Betway uppmuntrar sina kunder att aktivt kontrollera sina egna spelvanor och erbjuder därför en mängd funktioner för att främja ett ansvarsfullt spelande.

3.1 Ställ in dina insättningsgränser

Ta finansiell kontroll över ditt spelkonto med hjälp av möjligheten att bestämma dina egna insättningsgränser. 

Insättningsgränser kan ställas in för att gälla:

 • Dagligen
 • Veckovis (måndag till söndag)
 • Månadsvis (kalendermånad)

På din begäran kan insättningsgränserna minskas eller ökas. En ökning av insättningsgränserna träder i kraft efter att den aktuella vecko- eller månadsperioden har löpt ut och efter att minst 72 timmar har passerat, medan en minskning av insättningsgränserna tillämpas omedelbart.

Om du önskar ställa in eller ändra en insättningsgräns, vänligen logga in och klicka på Ställ in insättningsgräns. Alternativt kan du kontakta vår kundtjänst för assistans.

3.2 Aktivitetshistorik

Du kan se information om alla dina spelsessioner på Betway upp till 12 månader. Informationen innehåller starttid och -datum för din spelsession samt hur länge den varade.

Du kan du se ytterligare information om din aktivitet hos Betway under en tidsperiod på minst 12 månader. Den inkluderar information om ditt kontosaldo, spelhistorik (inklusive spelbelopp, vinster och förluster), insättningar, uttag och andra relaterade transaktioner. 

3.3  Tidsbegränsning

Det kan vara lätt att glömma bort tiden när man spelar.

Tidsbegränsningar kan ställas in för att gälla:

 • Dagligen (återställs midnatt GMT)
 • Veckovis (måndag till söndag midnatt GMT)
 • Månadsvis (första dagen på nästa kalendermånad)

På din begäran kan tidsbegränsningar sänkas eller höjas. En höjning av tidsbegränsning sker efter minst 72 timmar, medan en sänkning av gräns träder i kraft omedelbart.

Om du önskar ställa in eller ändra en tidsbegränsning, vänligen logga in och klicka på ställ in tidsbegränsning. Alternativt vänligen kontakta vår kundtjänst för assistans.

3.4 Stängning av konto

Om du känner att du inte vill spela på ett tag, så kan du stänga/inaktivera ditt konto genom att kontakta kundtjänst via chatten. Stängda konton kan öppnas av kundtjänst igen, när minst 24 timmar har gått sedan stängningen.

Vänligen ta kontakt med vår kundtjänst om du vill stänga/inaktivera ditt konto.

Skulle du föredra att inte ha möjligheten att öppna kontot, vänligen se vårt självexkluderingsalternativ istället, vilket kommer att ta bort tillgängligheten till ditt konto från 24 timmar upp till permanent (minst 12 månader). 

3.5 Sluta spela - Självexkludering

Om du tycker att ditt spelande har blivit ett problem så har du möjligheten att utesluta dig från allt framtida deltagande på Betway.

Följande självexkluderingsperioder finns tillgängliga:

 • 24 timmar
 • 7 dagar
 • 14 dagar
 • 30 dagar
 • 6 månader
 • Permanent

När Betway har fått din begäran om avstängning kommer vi att vidta de nödvändiga åtgärderna för att blockera din tillgång hos Betway och vi kommer att kontakta dig för att betala ut eventuellt saldo som finns kvar på dina konton, minus eventuella bonusar och vinster som inte har uppnått omsättningskraven. Det minsta beloppet för utbetalning är 100 kr.

Som en ytterligare förebyggande åtgärd, så rekommenderar vi att du vidtar samma säkerhetsåtgärd med andra spelbolag där du har konton.

OBS: När en tidsbestämd avstängning går ut kommer ditt konto automatiskt att återaktiveras. 

Vid obestämda avstängningar kommer ditt konto endast att bli föremål för reaktivering efter en period på 12 månader samt efter egen begäran (kontakta kundstjänst) och kan endast träda i kraft efter en ytterligare betänktetid på 24 timmar. 

Om du känner att det är dags att sluta spela, kan du välja att sätta en självexkluderingsperiod genom att logga in och sedan klicka här. Alternativt, vänligen kontakta vår kundtjänst för assistans.

Om du funderar på självexkludering, rekommenderar vi att du registrerar dig på www.spelpaus.se som är en gratis service där spelare själva kan välja att stänga av sig från allt registrerat spel om pengar i Sverige. 

För mer information besök: www.spelpaus.se

3.6 Autospelkontroller

Autospels- expertfunktionen som är tillgänglig på många av våra slotspel har förbättrats för att du ska kunna kontrollera ditt spel ännu bättre. När du använder autospelsfunktionen kan du nu ställa in:

1) satsningen / beloppet på insatsen; och
2) antal spinn; och
3) en förlustgräns.

Därutöver kan du också ställa in:

4) ett vinstbelopp

Vid det ögonblick då någon av inställningarna du gjort utlöses så kommer autospelsfunktionen aktiveras och ditt spel avbrytas. Detta görs för att säkerställa att du inte går över dina valda spelbegränsningar 

4. Skydd av minderåriga

Betway vill uppmuntra sina kunder till att använda ett föräldraskydd för att minderåriga inte ska kunna få tillgång till olämpligt innehåll på nätet.

Råd till föräldrar:

 • Lämna inte din dator, mobil eller surfplatta obevakad när du är inloggad på Betway.
 • Lösenordskydda ditt konto hos Betway
 • Tillåt ingen person under 18 år att få ta del av någon spelaktivitet
 • Håll ditt kontonummer och lösenord i tryggt förvar
 • Håll dina bankkort utom räckhåll för barn
 • Spara inga lösenord på din dator, mobil eller surfplatta. Skriv ned dem istället.
 • Begränsa tiden för dina barns vistelse på nätet och använd skyddsprogram för att se till så att dina barn inte har tillgång till olämpligt material

Begränsa tiden för hur länge dina barn får spendera på nätet och använd alltid föräldraskydd som hindrar barn att komma åt olämpligt innehåll.

Minderårigt spelande är inte bara olagligt, det kan även resultera i spelberoenden och enorma spelskulder orsakade av okontrollerade barn.

Om du delar din dator, mobil eller surfplatta med vänner eller familj som är minderåriga, då rekommenderar vi att du begränsar deras tillgång till vår webbsida genom att registrera dig hos Net Nanny, en världsledare i Filtreringsteknik på Internet.

Spela aldrig om:

 • Valet att spela ska alltid vara ditt egna val.
 • Bestäm gränser för insättningar, satsningar och även förluster innan du börjar spela.

Spela inte om:

 • du är minderårig
 • det stör dina dagliga uppgifter
 • du behandlas eller håller på att återhämta dig från ett beroende
 • du är påverkad av alkohol
 • du har som syfte att vinna tillbaka tidigare förluster
 • ditt primära syfte är att ersätta din skuld med dina vinster

5. Interna kontroller

Betway genomför regelbundna kontroller för att säkerställa att våra kunder spelar på en säker och hållbar nivå. Om Betway efter dessa kontroller skulle känna att du är i risknivå för spelskadebeteende, så förbehåller vi oss rätten att genomdriva begränsningar på ditt konto, såsom, men inte begränsat till, att införa insättningsgränser eller förhindra dig från att ta emot marknadsföring.

Skulle Betway känna att spelande inte är säkert för dig så förbehåller de sig rätten att begränsa eller stänga ditt konto. Vid avstängning av ditt konto hos Betway Limited så kommer eventuellt återstående saldo som finns på kontot att returneras till dig – enligt våra villkor.

Medan Betway strävar efter att fullfölja avslut av spel som placerats av kunder, så förbehåller sig Betway rätten att ogiltigförklara alla insatser som lagts efter att ett beslut om risknivå har fattats, skulle det fastställas att ditt konto bör stängas eller begränsas med grund av Ansvarsfullt Spelande.

Senast uppdaterad: 05/04/2024

Betway Sverige | Odds, Casino, Livespel och esport Online och i appen

 

 

Betway stödjer ansvarsfullt spelande.

Betway drivs av Betway Limited (C39710), ett företag registrerat på Malta under adressen: 9 Empire Stadium Street, Gzira, GZR 1300, Malta. Betway Limited är licensierat i Sverige av Spelinspektionen under en licens utfärdad den 27 mars 2024 och giltig fram till 25 mars 2029.

 

Mail: [email protected]

Welcome toBetway logo

Grab a front-row seat to real Sports Betting action!

Available in AZ, CO, IA, IN, NJ, PA and VA.


Betway Shield

Your winning selections can earn you cash prizes.

Available for US patrons only.