Ansvarsfullt spelande

Policy för ansvarsfullt spelande

På Betway är vi förpliktigade att göra allt vi kan för att våra kunder ska få en trivsam spelupplevelse. Samtidigt är vi väl medvetna om att spelande kan vara problematiskt för vissa individer. För att säkerställa att du kan fortsätta spela på ett säkert och hanterbart sätt, stödjer vi ansvarsfullt spelande och vi har antagit ett flertal åtgärder för att våra kunder ska kunna kontrollera sitt spelande.

Klicka här för mer information om ansvarsfullt spelande, i enlighet med Stödlinjen.

1. Självtest och hjälporganisationer

För hjälp med att identifiera om du behöver förändra eller söka hjälp för ditt spelbeteende, råder vi dig att klicka på följande länk och fylla i NODS självbedömningstest. Det kommer att ge dig en mer objektiv bild av och förståelse för din nuvarande spelnivå.

Om du eller någon du känner har utvecklat ett spelberoende, råder vi dig att ta kontakt med någon av nedanstående officiella organisationer:

Stödlinjen
www.stodlinjen.se
Tel: 020-819 100

Spelberoende
www.spelberoende.se

Gambling Therapy
www.gamblingtherapy.org/sv


2. Identitetskontroll

Vi har strikta kontroller för att se till så att inga minderåriga kan öppna ett konto och spela hos Betway.

Den lagliga åldern för att få spela online i Sverige är 18 år.

En ålderskontroll görs vid registrering innan ett konto kommer att aktiveras. Vi begär enbart ut personuppgifter från dig för att bekräfta din identitet. Detta är ett krav enligt lag och har din såväl som vår säkerhet i bästa intresse. Om du har frågor angående vår identitetskontroll kan du kontakta vår kundtjänst när du vill.


3. Behåll kontrollen

Betway uppmuntrar sina kunder att aktivt kontrollera sina egna spelvanor och erbjuder därför en mängd funktioner för att främja ett ansvarsfullt spelande.

3.1 Ställ in dina insättningsgränser

Ta finansiell kontroll över ditt spelkonto med hjälp av möjligheten att bestämma dina egna insättningsgränser.

Följande tidsfönster gäller för insättningsgränser:

 • Dagligen: per kalender dag (00:00:00 till 23:59:59 GMT varje dag)
 • Veckovis: per vecka (måndag till söndag)
 • Månadsvis: per kalendermånad (1:a - 28:e/30:e/31:a)

Vänligen notera att veckogränsen gäller mellan måndag och söndag, oavsett vilken dag i veckan du sätter din gräns, samt att tidszonen är GMT, vilket är +1 timme svensk tid. Dvs. 01:00:00 till 00:59:59.

På din begäran kan insättningsgränserna minskas eller ökas. En höjning av insättningsgränser sker efter 72 timmars behandlingstid, medan en sänkning av insättningsgränsen träder i kraft omedelbart.

Om du önskar ställa in eller ändra en insättningsgräns, vänligen logga in och klicka på Ställ in insättningsgräns. Alternativt kan du kontakta vår kundtjänst för assistans.

3.2 Aktivitetshistorik

Du kan se information om alla dina spelsessioner på Betway upp till 12 månader. Informationen innehåller starttid och -datum för din spelsession samt hur länge den varade.

Du kan du se ytterligare information om din aktivitet hos Betway under en tidsperiod på minst 12 månader. Den inkluderar information om ditt kontosaldo, spelhistorik (inklusive spelbelopp, vinster och förluster), insättningar, uttag och andra relaterade transaktioner.

3.3 Tidsbegränsning

Det kan vara lätt att glömma bort tiden när man spelar.

Tidsbegränsningar kan ställas in för att gälla:

 • Dagligen (återställs midnatt GMT)
 • Veckovis (måndag till söndag midnatt GMT)
 • Månadsvis (första dagen på nästa kalendermånad)

På din begäran kan tidsbegränsningar sänkas eller höjas. En höjning av tidsbegränsning sker den första dagen på nästa månad, och efter minst 72 timmar, medan en sänkning av gräns träder i kraft omedelbart.

Om du önskar ställa in eller ändra en tidsbegränsning, vänligen logga in och klicka på ställ in tidsbegränsning. Alternativt vänligen kontakta vår kundtjänst för assistans.

3.4 Stängning av konto

Om du känner att du inte vill spela på ett tag, eller om du inte tycker att det känns roligt längre, eller om av någon annan anledning vill sluta så kan du helt enkelt stänga ditt konto. Du kan återaktivera kontot närsomhelst genom att kontakta vår kundtjänst. Skulle du föredra att inte ha den möjligheten, vänligen se vårt självavstängningsalternativ, vilket kommer att begränsa tillgängligheten till ditt konto från 24 timmar upp till för all framtid.

3.5 Sluta spela - Självexkludering

Om du tycker att ditt spelande har blivit ett problem så har du möjligheten att utesluta dig från allt framtida deltagande på Betway.

Följande självavstängningsperioder finns tillgängliga:

 • 24 timmar
 • 7 dagar
 • 14 dagar
 • 30 dagar
 • 6 månader
 • Permanent

När Betway har fått din begäran om avstängning kommer vi att vidta de nödvändiga åtgärderna för att blockera din tillgång hos Betway och vi kommer att kontakta dig för att betala ut eventuellt saldo som finns kvar på dina konton, minus eventuella bonusar och vinster som inte har uppnått omsättningskraven. Det minsta beloppet för utbetalning är 100 kr.

Som en ytterligare förebyggande åtgärd, så rekommenderar vi att du vidtar samma säkerhetsåtgärd med andra spelbolag där du har konton.

OBS: När tiden för en tidsbestämd avstängning går ut kommer ditt konto automatiskt att återaktiveras.

Vid obestämda avstängningar kommer ditt konto endast att bli föremål för reaktivering efter en period på 12 månader samt efter egen begäran (kontakt måste antingen tas per telefon eller personligen) och kan endast träda i kraft efter en ytterligare betänketid på 24 timmar.

Om du känner att det är dags att sluta spela, kan du välja att sätta en självavstängningsperiod genom att logga in och sedan klicka här. Alternativt, vänligen kontakta vår kundtjänst för assistans.

Om du funderar på självavstängning, rekommenderar vi att du registrerar dig på www.spelpaus.se som är en gratis service där spelare själva kan välja att stänga av sig från allt registrerat spel om pengar i Sverige.

För mer information besök: www.spelpaus.se

3.6 Autospelkontroller

Autospels- expertfunktionen som är tillgänglig på många av våra slotspel har förbättrats för att du ska kunna kontrollera ditt spel ännu bättre. När du använder autospelsfunktionen kan du nu ställa in:

1) satsningen / beloppet på insatsen; och
2) antal spinn; och
3) en förlustgräns.

Därutöver kan du också ställa in:

4) ett vinstbelopp

Vid det ögonblick då någon av inställningarna du gjort utlöses så kommer autospelsfunktionen aktiveras och ditt spel avbrytas. Detta görs för att säkerställa att du inte går över dina valda spelbegränsningar

Senast uppdaterad: 12/11/2021

Poker is restricted in your country

Please visit one of our other sites to play

sports

Check the Best Live Odds

Bet

live casino

Play with real people

Play